2011-07-29 12:40

Västsaharapremiär på Gothia Cup

Written by Elin

 

På söndag börjar Gothia Cup, världens största internationella fotbollscup för ungdomar. De kommer från hela världen för att spela och i år ska för första gången ett Västsahariskt lag få delta. Gothia Cup handlar lika mycket om att föra ungdomar från olika länder samman som själva spelet. Elin Andersson från Jakobsbergs folkhögskola besökte Västsaharas första lag för att förstå vad Gothia Cup handlar om för de 15-åringar som nu ska få representera ett land de aldrig har fått se.

Inslaget hittar du här: http://soundcloud.com/elinand/v-stsaharapremi-r-p-gothia-cup

Bilder: Anna Hakami

Röst: Elin Andersson och Frej Winge

 

Elin

Elin

Mitt namn är Elin och jag kommer från Göteborg. Jag är 20 år och kom i kontakt med Västsaharakonflikten för ett år sedan. Sedan dess har jag lärt mig väldigt mycket och resan känns väldigt inspirerande och spännande. Jag ser fram emot att snart få sitta i ett västsahariskt tält och dricka eftermiddagste medan jag lär mig om konflikten från de som lever i den.

Västsahara på Twitter